Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε τη καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης του website μας.
Χρησιμοποιώντας το website μας, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

close

ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ - ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 25kg

18,00 €
- +

Προσφέρει τη δυνατότητα της αυθημερόν τοποθέτησης και αρμολόγησης, όταν ο χρόνος πιέζει και την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών από μη αναμενόμενη βροχόπτωση καθώς και από απότομη πτώση της...

ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ DUROSTICK

Νέο

Προσφέρει τη δυνατότητα της αυθημερόν τοποθέτησης και αρμολόγησης, όταν ο χρόνος πιέζει και την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών από μη αναμενόμενη βροχόπτωση καθώς και από απότομη πτώση της θερμοκρασίας (κάτω από +4°C) προτού η κόλλα ωριμάσει. Κατατάσσεται στην κατηγορία C2FT κατά ΕΝ 12004. (ΕΒΕΤΑΜ/Αρ. Πιστοπ. 3374).

25kg

Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

Μορφή - Χρώμα

Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)

Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

1,30±0,05 kg/lt

Απαίτηση σε νερό

6,5 lt νερό σε 25 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -35 °C έως +90 °C

Πάχος Εφαρμογής Έως 10mm

Χρόνος ζωής στο δοχείο

Τουλάχιστον 40 λεπτά

Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής κατά ΕΝ 1346

10 λεπτά

Χρόνος μικρορυθμίσεων

15 λεπτά

Αρμολόγηση

Μετά από 1 ώρα σε τοίχο / 2-3 ώρες σε δάπεδο

Βατότητα

Μετά από 2 ώρες

Παράδοση προς χρήση

Μετά από 4-6 ημέρες

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ:

Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 196-1, σε:

• κάμψη

5,30±0,80 N/mm²

• θλίψη

17,20±1,00 N/mm²

Αντοχή σε απόσπαση, κατά ΕΝ 1348, ύστερα από:

• 6 ώρες

≥ 0,50 N/mm²

• 24 ώρες

0,60 N/mm²

• 28 ημέρες

1,35 N/mm²

• θερμική γήρανση στους +70 °C

1,20 N/mm²

• εμβάπτιση σε νερό για 21 ημέρες

1,25 N/mm²

• 25 κύκλους ψύξης - απόψυξης

1,20 N/mm²

Οι πειραματικές μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά ΕΝ 12004 στo χημικό εργαστήριο της DUROSTICK και επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο του ΚΔΕΠ 9530/2634/222. Χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα εργαστηριακά όργανα:

• Κάμψη-θλίψη: CONTROLS MCCC66
• Απόσπαση: BRAIVE DYNATEST

ΣΗΜ: Υπερκαλύπτει, κατά μέσο όρο 25 % τις απαιτήσεις του προτύπου για κόλλα C2.

 

 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

• Δίνει τη δυνατότητα αρμολόγησης μετά από 3 ώρες.

• Επιτρέπει τη βατότητα μετά από 2 ώρες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η κόλλα ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ της DUROSTICK είναι κατάλληλη για επενδύσεις όλων των τύπων απορροφητικών και μη πλακιδίων, τοίχου ή δαπέδου, σε τσιμεντοκονίες δαπέδων, σοβατισμένους τοίχους και σκάλες τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους. Είναι ιδανική για μερεμέτια και εργασίες μικρής έκτασης. Η προσθήκη ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ της DUROSTICK στο νερό ανάμειξης, σε αναλογία 1:1, βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ομάδας S1 (ελαστική κόλλα), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002, αυξάνοντας όμως το χρόνο πήξης της.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι σταθερή, καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή. Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το πορομπετόν είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία ανάμειξης 1:1 με το νερό. Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK. Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα, ελαφροβαρείς και μη, είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή με D-20 της DUROSTICK σε αναλογία 1:2 μέρη νερού ή 1 μέρος DUROMAX προς 5 μέρη νερού. Σε μπαλκόνια, ταράτσες, ακολουθεί η επάλειψη με HYDROSTOP FLOOR, σε 2-3 επάλληλες σταυρωτές στρώσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η στεγανότητα του υποστρώματος.

2. Εφαρμογή

Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό δοχείο με νερό, σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη (6,5-7lt νερό προς 25kg σκόνη) και αναδεύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Η τοποθέτηση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα, απλώνοντας την κόλλα στο υπόστρωμα. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 10 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας. Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.