Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε τη καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης του website μας.
Χρησιμοποιώντας το website μας, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

close

DUROSTICK D-23 - Κόλλα μαρμάρων & γρανιτών 25kg

13,40 €
- +

25kg

Λευκή κόλλα για τη συγκόλληση μαρμάρων και γρανιτών, ενισχυμένη με ρητίνες. Διακρίνεται για την πολύ ισχυρή της πρόσφυση, την αρχική και τελική συγκολλητική της δύναμη.

Μετά...

DUROSTICK D-23

Νέο

25kg

Λευκή κόλλα για τη συγκόλληση μαρμάρων και γρανιτών, ενισχυμένη με ρητίνες. Διακρίνεται για την πολύ ισχυρή της πρόσφυση, την αρχική και τελική συγκολλητική της δύναμη.

Μετά την πλήρη σκλήρυνσή της, αντέχει στην υγρασία και τον παγετό. Δεν λεκιάζει τα λευκά και ανοιχτόχρωμα μάρμαρα. Κατατάσσεται στην κατηγορία C2Τ κατά ΕΝ 12004.
(ΕΒΕΤΑΜ/Αρ. Πιστοπ. 3675).

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η DUROSTICK D-23 είναι κατάλληλη για επιστρώσεις μαρμάρων και γρανιτών σε τοίχους, δάπεδα, σκάλες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους (εικ.1).

Είναι ιδανική για επενδύσεις σκαπιτσαριστών μαρμάρων και πετρών σε καλύψεις όψεων.

Παρέχει άριστη συγκόλληση σε κανονικές και ακανόνιστες πλάκες δαπέδων που υπόκεινται σε ιδιαίτερη καταπόνηση. 

Η προσθήκη ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ της DUROSTICK στο νερό ανάμειξης, σε αναλογία 1:1, ή DUROMAX σε αναλογία 1:5, βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ομάδας S1 (ελαστική κόλλα), κατά ΕΝ 12002.

Έτσι, είναι κατάλληλη για ορθομαρμαρώσεις ύψους έως 3m και πάχους 1-3cm, αποφεύγοντας τη μηχανική στήριξη με ‘τζινέτια.

Η ελαστικοποιημένη κόλλα είναι κατάλληλη και για συγκόλληση μαρμάρων και πλακών σε συστολοδιαστελλόμενα υποστρώματα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και σε ενδοδαπέδια θέρμανση.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας
H επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή.

Οι εύθρυπτες επιφάνειες και τα απορροφητικά υποστρώματα θα πρέπει να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ D-20 της DUROSTICK αραιωμένο σε καθαρό νερό, σε αναλογία 1 μέρος γαλάκτωμα προς 2 μέρη νερό προκειμένου να επιτύχουμε άρρηκτη συγκόλληση.

Σε βεράντες, ταράτσες, ακολουθεί η επάλειψη με HYDROSTOP FLOOR, σε 2-3 επάλληλες σταυρωτές στρώσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η στεγανότητα του υποστρώματος.

2. Εφαρμογή
 Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό δοχείο με νερό σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη (7-7,5lt νερό για 25kg σκόνη), αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα, χωρίς σβώλους.

Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού.

Απλώνουμε την κόλλα με μυστρί και στη συνέχεια χτενίζουμε με οδοντωτή σπάτουλα όση επιφάνεια απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 10-20 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας.

Τέλος, τοποθετούμε τα μάρμαρα στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα εργαλεία και οι μηχανές καθαρίζονται με νερό, αμέσως μετά τη χρήση τους.

Σχετικά προϊόντα