Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε τη καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης του website μας.
Χρησιμοποιώντας το website μας, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

close

20 Γρήγορες Επιδιορθώσεις – Κάν΄ το μόνος σου (DIY)

Το άρθρο αυτό έχει να κάνει με την άμεση αντιμετώπιση μικρών και καθημερινών «καταστροφών» που μπορεί να γίνουν μεγαλύτεροι μπελάδες αν βρεθούμε σε μια επείγουσα κατάσταση, έστω και προσωρινή. Μιλάμε για light καταστάσεις για τα δεδομένα του site μας, αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά:

Σπίτι

 1. Σας έτυχε κάτι την ώρα που βάφατε και δεν προλαβαίνετε να πλύνετε τις βούρτσες και τα πινέλα σας; Κανένα πρόβλημα! Βάλτε τες σε μια σακούλα για να μην λερώνουν και κατευθείαν στην κατάψυξη – όταν ξεπαγώσουν θα είναι έτοιμες για χρήση…
 2. Πάθατε λάστιχο στο ποδήλατο και δεν έχετε σαμπρέλα στο σπίτι; Αντικαταστήστε την με μπόλικα φύλλα και χόρτα. Πραγματικά δουλεύει!
 3. Βρίσκετε διαρροή στην τουαλέτα σας και δεν ξέρετε αν χάνει καθαρό νερό το καζανάκι ή βρώμικο… νερό η λεκάνη; Ρίξτε λίγη υδροδιαλυτή μπογιά (πχ. εσωτερικού τοίχου) στο καζανάκι και παρακολουθείστε το χρώμα της διαρροής.
 4. Ο σοβάς στους τοίχους σας γεμίζει ρωγμές; Αντικαταστήστε τους παραδοσιακούς σοβάδες και στόκους με σύγχρονα ΑΚΡΥΛΙΚΑ προϊόντα και θα δείτε τρομερή βελτίωση.
 5. Έχουμε διαρροή νερού από το ψυγείο! Συμβαίνει στα ψυγεία με παγομηχανές. Τέτοια μηχανήματα έχουν και βάνα διακοπής του νερού – χρησιμοποιείστε τη μέχρι να γίνει κανονική επισκευή.
 6. Σταμάτησε να δουλεύει ο σκουπιδοφάγος σας; Πατήστε το reset! Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά οι περισσότεροι σκουπιδοφάγοι έχουν και τέτοια λειτουργία.
 7. Χάσατε ένα στήριγμα της τέντας σας; Προσωρινά, βάλτε ένα μεγάλο κλαδί – κάνει μια χαρά δουλειά.
 8. Φεύγετε για διακοπές και φοβάστε πως θα ξεραθούν τα φυτά σας; Τρυπήστε μερικά πλαστικά μπουκαλάκια του μισού λίτρου, θάψτε τα δίπλα στα φυτά και γεμίστε τα με νερό πριν φύγετε. Οι τρύπες πρέπει να είναι λίγες και μικρές – καλύτερα να τις κάνετε με καρφίτσα.
 9. Κόλλησε κάποιο παξιμάδι σε ένα μηχάνημα σας και δεν έχετε αντισκωριακό σπρέι: Θερμαίνετε το παξιμάδι με μικρό φλόγιστρο ή αναπτήρα. Διαφορετικά, μπορείτε να χύσετε λιωμένο κερί μέσα στο πάσο.
 10. Η λεκάνη στην τουαλέτα σας είναι έτοιμη για υπερχείλιση: Όχι πανικός, κλείστε την παροχή στο καζανάκι και πιάστε δουλειά με τη βεντούζα…
 11. Η καταπληκτική σας φωτογραφική μηχανή βγάζει χάλια μακρινές φωτογραφίες: Μάλλον χρησιμοποιείτε ψηφιακό ζουμ αντί για οπτικό. Το οπτικό πρέπει να είναι πάντα η 1η επιλογή…
 12. Σας έσπασε το κλειδί μέσα στην κλειδαριά; Δύσκολα! Δοκιμάστε να το βγάλετε με ένα αγκίστρι ψαρέματος, ή χρησιμοποιείστε τροχό για να δώσετε σχήμα αγκιστριού στη λάμα ενός σιδεροπρίονου… Καλή τύχη!
 13. Το χορτοκοπτικό σας δεν παίρνει μπρός! Βγάλτε την παλιά βενζίνη από καρμπυρατέρ και ρεζερβουάρ και βάλτε φρέσκια. Αλλάξτε μπουζί, καθαρίστε το φίλτρο αέρα και ξαναδοκιμάστε. Στο 90% των περιπτώσεων η τύχη θα σας χαμογελάσει.
 14. Το στεγνωτήριο σας δεν δουλεύει πολύ καλά και τα ρούχα μένουν υγρά. Καθαρίστε το σωλήνα και τις οπές εξαερισμού (3 λεπτά δουλειά στα περισσότερα στεγνωτήρια), σας γλιτώνει από αρκετά εργατικά.
 15. Η μπαταρία στο laptop σας αδειάζει πολύ γρήγορα κι εσείς έχετε να γράψετε μια σημαντική εργασία: Απενεργοποιήστε την επικοινωνία με ασύρματα δίκτυα, καταναλώνει αρκετή ενέργεια!